Is een BA verzekering verplicht?

Bestuurders van voertuigen die autonoom kunnen rijden (dus met mechanische kracht) op voorwaarde dat ze de maximale snelheid van 25 km/u niet overschrijden, moeten geen verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid hebben.  Speed pedelecs kunnen weliswaar een snelheid halen van 45 km/u, maar deze snelheid kan niet gehaald worden zonder te moeten trappen.

Voor alle fietsers blijft het aangeraden om een familiale verzekering te nemen.